But why?

First of all: ik ben dol op Instagram. Ik ben nog niet zo heel erg lang actief; pas sinds oktober 2016. In het begin snapte ik er nog niet zoveel van want blijkbaar zijn er een hoop ongeschreven regels die ik nog steeds niet allemaal begrijp of weet. Gaandeweg leer ik Instagram steeds een beetje beter kennen. Ik vind het geweldig om al die prachtige mama’s met hun nog mooiere kindjes te zien in hun schitterende outfits.
Zelf ben ik helemaal geen stijlicoon maar ik zie mijn kinderen er graag netjes bij lopen. Instagram gebruik ik dus ook veel als inspiratie voor de looks van m’n eigen bundles of joy. Lang leve de vele tags die aan foto’s worden gehangen! Zo vind ik webshops waarvan ik nog nooit heb gehoord of van zijn levensdagen zelf niet zou kunnen vinden.

Maar iedere keer als ik op zo’n webshop terecht kom val ik haast van m’n stoel af als ik naar de prijzen kijk. € 29,95 Voor een shirtje met een printje is niks. Hallo! Hoezo dan? Tegenwoordig is alles natuurlijk handmade en gemaakt van organic en bio stofjes.
En ja, ik begrijp heus wel dat een stofje alleen niet het enige is wat de prijs bepaald. Als verkoper krijg je te maken met een hele hoop andere zaken waar je rekening mee moet houden wil je je product een beetje winstgevend krijgen. Maar € 29,95 voor een shirtje in maat 56. Daaaag… Hartstikke leuk maar de prijs is dat toch echt niet. Of ben ik nu een krent? Ik geef voor mezelf niet eens € 29,95 uit aan een T-shirt laat staan aan een van mijn kids die groeien als kool en het dus maar 4 keer aan kunnen. En waar betalen die mama’s dat allemaal van? En zijn ze niet bang dat die mooie kleertjes van dus gemiddeld € 30,00 per stuk niet onder de tomatensaus of grasvlekken komen te zitten? Of kapot gaan tijdens het spelen? Zonde!

Zoals eerder gezegd ben ik zeker geen stijlicoon; ik vind het lastig om dingen zelf te combineren. Als ik bijvoorbeeld een setje koop trek ik het broekje niet aan onder een ander shirtje. Nee, dat setje is een setje. Van het weekend ben ik los gegaan in Kenzie haar kledingkast. Na 10 weken is een hoop alweer te klein dus wat niet meer past heb ik eruit gehaald en waar ze nu in kan heb ik erin gehangen. Als ik dan kijk naar wat er nu hangt is er keuze genoeg maar ik zou niet weten hoe ik nou een super toffe outfit kan samenstellen. Dat geldt ook voor mijn eigen kleding; ik wil zo veel en heb altijd wel een look in mijn hoofd maar toch is het het altijd net niet. En bij meisjes heb je zoveel keus!

Stiekem ben ik natuurlijk super jaloers op al die zorgvuldig gestylede kids; ik wil dat ook! De gouden oplossing ligt waarschijnlijk in het combineren van de wat duurdere merken met alledaagse merken. Daarom blijf ik ook kijken naar de tags  bij een foto. Misschien leer ik het dan zelf ook een keer. Maar dan nog vind ik het lastig om zoveel geld uit te geven aan kleding; zelfs als boven modaal verdiener. Toch ook een krent dus..

Waar halen jullie de kleren van de kids voornamelijk vandaan en hoe stylen jullie deze?
Tips zijn welkom! Je bent nooit te oud om te leren zeggen ze.

 

4 Replies to “But why?”

  1. Ikvind het leuk om toffe setjes te zoeken voor onze koekepeer. Maar indd, wat kunnen kleren duuuuur zijn!! En dat vind ik echt zonde… de meeste van zijn kleren komen bij de Hema, zeeman en H&M vandaan. Ook heeft hij aardig wat tweedehands. En heel af en toe koop ik wat duurders, maar dan bedenk ik mezelf dat het wel het állerleukste moet zijn wat er in zijn kast ligt, en met n paar maanden versleten moet zijn door het vele dragen. 🙈

    Like

  2. Die perfect gestelde kids mogen niks tot de foto voor instagram is gemaakt. Dan gast ’t uit en mogen ze in de modder spelen (of niet) ik had voor m’n kiddo ook vaste outfits. Hij kan er heel gesteld uitzien voor tien seconden 😉 .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.