Flessen toestand

Laten we maar beginnen met het wettelijk verplichte: borstvoeding is het beste voor je baby. Borstvoeding is namelijk compleet afgestemd op de behoeftes van jouw kindje; een unieke voeding zoals er geen andere is dus. Maar als je geen borstvoeding geeft of als je het wil afbouwen ben je aangewezen op flesvoeding. En dan is er ineens enorm veel keuze: Standaard, HA, AR, Forte, Omneo, iets met geiten, voeding voor kindjes met koemelkallergie, voeding die baby’s zouden door moeten laten slapen en nog heel veel meer.

Welke is dan het beste voor je kindje?

Feit blijft dat je met flesvoeding iedere voeding exact hetzelfde aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen geeft, terwijl ze soms net even meer of minder nodig hebben. Of soms werkt een bepaalde soort voeding gewoon niet voor jouw baby.

Toen Owen geboren werd hebben wij direct flesvoeding gegeven; gewoon de standaard voeding van dat bekende merk met het beertje op voorkant. Het voeden ging daarmee prima en dat was dat.

IMG_5226.jpg

Bij Kenzie however, is het een heel ander verhaal. Omdat ik dit keer wel borstvoeding wilde (proberen) te geven adviseerde mijn verloskundige om hypoallergene voeding te gebruiken wanneer we zouden moeten bijvoeden. Dit kwam qua vertering het dichtst in de buurt bij borstvoeding. Zo gezegd, zo gedaan.

In mijn eerdere blog heb je kunnen lezen dat borstvoeding het uiteindelijk niet werd en dus gingen we over op kunstvoeding. Nog steeds gebruikten we de hypoallergene voeding en dat ging een paar dagen goed. Natuurlijk nadat de kraamzorg was vertrokken begon het ge-emmer. Kenzie had honger. Veel honger. Misschien moest de voeding dan omhoog? Ook dat werkte niet. Daarnaast spuugde ze enorm; een teken dat ze teveel binnen krijgt dus dan was het misschien toch geen honger. Op internet las ik dat hypoallergene voeding sneller verteerd, waardoor kindjes sneller honger (kunnen) hebben. Hierop besloten we over te stappen naar de standaard voeding die we bij Owen ook gebruikten. We zijn op advies van het consultatiebureau schepje voor schepje overgestapt en na een week kreeg Kenzie volledige standaard voeding. Dat leek beter te gaan maar ze bleef enorm veel spugen. Op naar de winkel voor johannesbroodpitmeel. Dit was een nóg groter drama. Het spugen veranderde in projectiel braken en het duurde zeker een uur voordat ze eindelijk eens 90cc op had. Vrij snel daarna had ze alweer honger omdat ze zoveel voeding terug gaf. Hier zijn we dus ook direct mee gestopt. Misschien is voeding voor hongerige baby’s dan iets voor haar! Mijn mening? Ik merkte totáál geen verschil met de gewone standaard voeding.

Voor mijn gevoel hadden we al zo’n beetje alles geprobeerd

Sander wilde dolgraag voeding van een ander merk proberen. Zouden we dat nu wel doen? Praktisch iedereen geeft toch de voeding met het beertje erop of de helden voeding? Wederom dook ik op internet en ik las veel positieve verhalen over goedkopere merken flesvoeding. Uiteindelijk ben ik toch overstag gegaan en hebben we voeding gekocht bij een grote supermarkt dat van oorsprong een kruidenierswinkel is; heeft ook een beertje op de voorkant. De samenstelling is net even iets anders als die van het bekende merk en Kenzie reageerde positief. Sinds wij die voeding gebruiken gaat het stukken beter; het spugen is minder en ze kon ineens over naar 5 voedingen. Ze vaart er prima op.

IMG_4246.jpg

Het zoeken naar de juiste voeding kan een enorme zoektocht zijn, zo hebben ook wij ervaren. Borstvoeding is wat dat betreft echt vele malen makkelijker. Het is en blijft toch het beste voor je kindje.

Zijn jullie wel eens veranderd van voeding? En waarom?

3 Replies to “Flessen toestand”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.