Goede voornemens: Geslaagd of gestrand?

Vorig jaar publiceerde ik op kerstavond mijn lijst met goede voornemens voor 2018. De meeste goede voornemens stranden al na een paar weken, maar dit zou mij niet gaan gebeuren! Ik zou er voor gaan en niemand zou me tegen houden. Nu zijn we bijna een jaar verder en heb ik besloten om mijn goede voornemens nog eens op een rijtje te zetten. Is het me gelukt? Of zijn mijn voornemens juist gruwelijk mislukt?

Afvallen

Gruwelijk mistlukt.
Oh, just shut up.. Ik wilde voor de zomer 10 kilo kwijt zijn en eind dit jaar zou die magische 80 kilo terug op de weegschaal moeten staan. Dit voornemen is me zoveel zwaarder gevallen dan ik voor ogen had! Mijn startgewicht was op 1 januari 94,7 kilo en inmiddels weeg ik nog geen gram minder. Sterker nog, ik ben in de eerste maanden van 2018 enorm aangekomen! Uiteindelijk tikte ik eind september de 99 kilo aan en kon ik wel door de grond zakken van ellende. Toen besloot ik het over een andere boeg te gooien; inmiddels ben ik gestart met acupunctuur om mijn lichaam terug in balans te krijgen want ik was één grote puinhoop. Sinds ik gestart ben met deze alternatieve geneeswijze heb ik mijn gewicht terug weten te boksen naar mijn originele startgewicht van begin dit jaar. Ik heb nog een lange weg te gaan dus, maar het voornemen van afvallen gaat dus mooi mee naar 2019.

Groeien

Gelukt!
In 2017 hebben 2.495 unieke bezoekers mijn blog bezocht. Mijn doel voor 2018 was tenminste 5.000 unieke bezoekers en op het moment van schrijven staat de teller op 10.013 unieke bezoekers! Sure, sommige bloggers hebben dit aantal bezoekers per maand of zelfs per week, maar mijn blog bestaat nog maar 1,5 jaar! Ik ben dan ook super trots op dit bereik. Wel heb ik besloten het bloggen hobbymatig te houden en daar heb ik meer dan vrede mee. Op Instagram ben ik inmiddels de felbegeerde 1K volgers gepasseerd en ook mijn Facebook pagina heeft een groter bereik gekregen.

Minder social media

Gelukt!
Hoewel het even heeft geduurd voor ik de knop volledig heb om kunnen zetten durf ik inmiddels te zeggen dat social media geen dagelijkse bezigheid meer is. Ik post alleen wanneer ik ook daadwerkelijk zin heb om iets te posten en niet omdat het moet. Daarnaast heb ik verschillende apps ontdekt die me helpen bij het managen van met name mijn Instagram kanaal en dat werkt prima! Zo blijf ik toch op de hoogte van alles en iedereen en hoef ik niet bang te zijn om iets te missen én kan ik makkelijk mijn posts plannen om ze vervolgens automatisch te laten posten. Ik moet zeggen dat minder social media me een hoop rust heeft gegeven. Niets meer aan doen dus 🙂

Meer tijd doorbrengen met mijn gezin

Gelukt!
De man en ik maakten begin dit jaar een lijstje met maandelijkse uitjes om te ondernemen met het gezin. Eerlijk is eerlijk, we hebben ons daar minder vaak aan gehouden dan gepland. Door financiële omstandigheden is het niet gelukt ieder uitje ook daadwerkelijk te doen, maar we hebben wel op andere manieren meer tijd met elkaar door gebracht. Zo nemen we ieder weekend uitgebreid de tijd om met zijn vieren te lunchen aan een mooi gedekte tafel en liggen onze telefoons aan de kant. Op die manier hebben we toch échte quality time als gezin. Er wordt heel wat afgebouwd en gespeeld en daar genieten we dan ook enorm van. Nu nog wat extra slaap en het feest is compleet!

Uit die comfortzone

Gelukt!
Uit mijn eigen, veilige bubbel klimmen was nog nooit zo lastig, maar ik wilde mezelf écht een beetje uit de dagelijkse sleur trekken. Wat minder binnen op de bank en wat meer erop uit; nieuwe mensen ontmoeten, alleen iets ondernemen en ga zo maar door. Afgelopen jaar heb ik een super leuke, nieuwe vriendin gemaakt en ben ik regelmatig alleen op pad gegaan. Lekker uit eten, wandelen, ergens even borrelen, naar de stad om wat inkopen te doen. Het is me gelukt! Laatst grapte ik nog tegen mijn man dat ik nog eens een social butterlfy wordt als ik zo door ga. En uiteindelijk bleek het nemen van die stap helemaal niet zo moelijk. Maar de allergrootste stap die ik dit jaar heb gezet is toch wel het indienen van mijn ontslag en het beginnen aan een nieuwe uitdaging. Man, wat vond ik dát spannend! Het heeft enorm veel van me gevergd om überhaupt de stap te nemen but i fucking did it. Een stap waar ik zo gigantisch trots op ben en die me nu al zoveel heeft gebracht. Geloof me maar als ik zeg dat ik mezelf daar een klopje voor op de schouder heb gegeven.

Totaalscore

Al met al zijn de goede voornemens mij dus prima afgegaan; maar liefst 80% is gelukt!

Voor 2019 heb ik voorlopig alleen nog het voornemen om die stomme kilo’s te verliezen, maar ik ben al goed op weg om deze ook te laten slagen.

Zijn jouw voornemens voor dit jaar gelukt of gruwelijk mislukt?

Uitgelichte foto: Glenn Carstens-Peters - Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.